9 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă îţi plac pisicile negre

Mitul pisicii neagră datează de sute de ani, chiar şi în timpurile moderne pisicile fiind asociate cu superstiţii, magie neagră şi cu sărbătorile păgâne, cum ar fi Halloween-ul.

Pisica Neagra

Dacă îţi doreşti cu ardoare o pisică neagră şi urmează chiar să primeşti în casa ta un astfel de animal, trebuie să ţii cont de câteva lucruri:

1. Pisica neagră care îţi taie calea

Deşi în România şi în cele mai multe ţări din Statele Unite oamenii superstiţioşi evită intersectarea cu o pisică neagră, în alte părţi ale lumii, precum Anglia, Asia şi Irlanda, când o pisică neagră îţi traversează calea ea semnifică noroc, nu ghinion.

2. Culoarea ochilor

Cantitatea excesivă de melanină, cea care face ca blana pisicilor să fie atât de neagră, face ca irişii acestor animale să fie aurii sau galbeni.

3. Pisicile şi vrăjitoria

În America de Nord, pisicile negre sunt asociate cu vrăjitoarele, oamenii crezând că acestea se transformau în pisici, fiind aproape invizibile în întuneric.

4. Pericolul din jurul Halloween-ului

În unele părţi ale lumii, aceste animale sunt văzute ca ameninţări sau ca vietăţi ce trebuie sacrificate în perioada Halloween-ului. Din acest motiv, multe adăposturi pentru animale suspendă temporar adopţia de pisici negre în jurul Halloween-ului sau în luna octombrie.

5. Gena, moştenită de la părinţi

Pentru pisicile negre, gena neagră este dominantă, ceea ce înseamnă că ambii părinţi trebuie să fi avut gena neagră pentru a putea învinge modelul obişnuit care duce la culori de blană multiple.

6. Pot albi odată cu înaintarea în vârstă

Cu vârsta, blana albă poate începe să apară la pisicile negre. La fel ca atunci când părul unui om îşi schimbă culoarea de-a lungul timpului, toate pisicile tind să aibă modificări de culoare a blănii odată cu înaintarea în vârstă. Din cauza blănii întunecate pe care o au pisicile negre, modificările de culoare se pot observa mult mai intens.

7. Îşi pot schimba culoarea din cauza soarelui

Nu este o regulă, însă dacă pisicile negre îşi petrec foarte mult timp în soare, blana se poate transforma în maro închis – roşcat. Acest lucru este cunoscut sub numele de “ruginire” şi nu este o schimbare permanentă, nivelul de melanină crescut al pisicii negre făcând ca blana să revină la culoarea iniţială.

8. Au un sistem imunitar mai bun decât alte pisici

În funcţie de instituţiile care au făcut cercetări asupra acestui fapt, este foarte probabil ca pisicile cu blana neagră să aibă o rezistenţă mai mare împotriva bolilor şi mai ales împotriva bolilor cum ar fi HIV felin.

9. Sunt la fel ca orice altă pisică

Cu toate că istoria lor este legată de anarhie şi vrăjitoare, aceste pisici nu sunt purtătoare de ghinion şi nici nu au de-a face cu magia neagră. Modelul comportamental al acestor pisici este la fel ca la oricare alt model de felină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here