9 lucruri de știut înainte de a te muta în casă nouă

Achiziționarea unui apartament sau a unei case necesită, în zilele noastre, mult mai puține ore de informare și de deplasări înainte de mutarea în noua locație, având în vedere că dezvoltatorul imobiliar poate rezolva foarte multe dintre sarcini în locul tău, începând cu prearanjarea imobilului în culorile dorite, cu parchetul sau gresia visate sau cu locul de parcare.

Alegerea unei noi case

Prestabilirea unei liste utile din care să elimini puncte importante înainte de mutare te va ajuta să te bucuri pe deplin de noua locație, dar și să economisești timp și bani.

Iată cele 9 puncte pe care este bine să le știi înainte de a schimba adresa de domiciliu:

1. Stabiliți cum vreți să arate apartamentul, casa, balconul sau gradina dumneavoastră și puneți totul pe hârtie pentru a putea verifica împreună cu dezvoltatorul imobiliar dacă se mai poate modifica sau nu ceva și care ar putea fi bugetul necesar! În cazul în care doriți, de exemplu, să mutați un perete, dezvoltatorul vă va spune dacă acesta este sau nu de rezistență, dacă pot avea loc modificări sau nu.

2. Verificați posibilitățile de parcare în cadrul imobilului, în măsura in care apreciați că aveti nevoie! Puteți negocia achiziționarea sau închirierea unui loc de parcare direct de la dezvoltatorul imobiliar!

3. Contactați un profesionist înainte să vă muți în noul domiciliu, profesionist care vă va putea propune la timp soluțiile optime pentru reducerea unor costuri pe termen lung precum instalarea de becuri cu LED sau becuri economice.

4. Montarea mașinii de spălat vase, a mașinii de spălat rufe sau a diverselor aparate electrocasnice trebuie făcută tot de profesioniști! În măsura în care dezvoltatorul imobiliar nu mai are posibilitatea să ofere aceste servicii, căutați din timp un profesionist!

5. Descoperiți ce companii de utilități cablu-TV si internet sunt deja conectate la clădire sau urmează să fie conectate pentru a vă putea alege furnizorul de servicii!

6. Aflați de la specialiștii dezvoltatorului imobiliar în ce termen trebuie înscris imobilul dumneavoastră la Secția Impozite și Taxe a Primăriei de care aparțineți!

7. Aflați de la reprezentanții dezvoltatorului imobiliar ce servicii sunt contorizate separat în vederea demarării acțiunii de preluare a contractelor. De asemenea, aflați ce avize trebuie sa mai obtineți și ce verificări trebuie să mai faceți pentru echipamentele din apartament!

8. Antamați o discuție cu un designer și/sau cu un specialist în crearea de mobilier pentru adaptări la aranjamentele interioare, dacă este cazul, deoarece este posibil să economisiți mai mulți bani și mai mult timp în acest mod decât cumpărând articole direct din magazinele de specialitate!

9. Introduceți în “To-Do List” și câteva puncte care țin de verificarea periodică a lucrărilor de întreținere a casei, lunară, trimestrială sau anuală! Creați-vă un obicei din a verifica această listă, din când în când, pentru a prelungi durata de viata a obiectelor din casa dumneavoastră!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here