800 de elevi se vor întrece în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România

Echipele de liceeni înscriși în „BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone“ au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International. În weekendul 25-26 martie 2017, la Sala Polivalentă din București vor fi organizate jocuri complexe în echipe, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone

„Am parcurs, alături de partenerii și sponsorii noștri un drum lung pentru a aduce această competiție unde este acum, pentru a-i aduce laolaltă pe cei mai talentați puști din robotica românească. Eu am un vis: că într-o zi în România vom pune educația pe primul loc, ca prioritate zero. În acea zi națiunea noastră are șansa sa fie din nou ce a fost și mai mult decât atât”, a declarat Dana Războiu, președintele Asociației Nație Prin Educație.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii au fost încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceștia au învățat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

„Pe lângă faptul că au câștigat și au adus în România una dintre cele mai importante competiții internaționale de robotică, acești tineri contribuie la construirea viitorului nostru, al tuturor. Acesta este motivul principal pentru care Vodafone România a decis să se alăture proiectului tocmai în anul în care sărbătorește 20 de ani de istorie în care a schimbat viețile românilor și i-a susținut să își construiască viitorul, prin inovație”, a declarat Laura Barbu, Director Brand and Marketing Communications, Vodafone România.

Publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 și 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale evenimentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here