7 beneficii pe care laptele de soia le aduce sănătăţii

Pe măsură ce gustul laptelui de soia comercializat se îmbunătăţeşte, tot mai mulţi oameni îl beau cu bucurie. Acest lucru se întâmplă şi datorită beneficiilor pe care acest alimente le are asupra sănătăţii.

Laptele de soia

Iată mai jos care sunt beneficiile laptelui de soia faţă de laptele de vacă:

1. Proteinele vegetale

Laptele de soia conţine numai proteine vegetale. Acestea cauzează mai puţine pierderi de calciu prin rinichi. Este cunoscut faptul că o dietă bogată proteine lactate şi animale crează un risc mai mare de a face osteoporoză.

2. Laptele de soia nu conţine lactoză

Aproximativ 75% din populaţia lumii nu tolerează lactoza. Ca şi beneficiu suplimentar, laptele de soia conţine zaharuri prebiotice care pot stimula imunitatea şi ajută la reducerea substanţelor toxice în organism.

3. Alergia

Mult mai puţini oameni sunt alergici la laptele de soia. Numai 0,5% dintre copii sunt alegici la laptele de soia, în timp ce 2,5% sunt alegici la laptele de vacă.

4. Laptele de soia reduce colesterolul

Grăsimile saturate din laptele de vacă sunt nesănătoase şi cresc nivelul de colesterol. Proteinele din laptele de soia pot scădea nivelul de colesterol şi pot reduce semnificativ riscul de boli cardiace.

5. Hormonii

Laptele de soia nu conţine hormoni. Laptele de vacă conţine atât hormoni naturali, cât şi hormoni sintetici, care pot influenţa buna funcţionare a corpului. Spre exemplu, hormonul sintetic rBGH (hormon de creştere bovin) ajută la creşterea producţiei de lapte cu până la 20%.

6. Laptele de soia nu cauzează diabet zaharat

Cu toate că nu există un consens general între oamenii de ştiinţă, unele studii au arătat o asociere între laptele de vacă şi dezvoltarea diabetului zaharat. Această asociere nu există la laptele de soia.

7. Laptele de soia este bogat în izoflavone

Prezenţa izoflavone în laptele de soia este unul dintre cele mai importante beneficii pentru organism, în timp ce laptele de vacă nu conţine izoflavone. Beneficiile izoflavone în laptele de soia sunt reducerea colesterolului, relaxarea simptomelor menopauzei, prevenirea osteoporozei şi reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer (cancer de prostată şi cancer de sân).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here