5 sfaturi de urmat dacă vrei ca barba să-ţi crească mai repede

În multe culturi din întreaga lume, barba deasă este un simbol al puterii. Creşterea unei bărbi sau a unei mustăţi necesită multă perseverenţă şi răbdare, mai ales din cauza faptului că acest lucru depinde de nivelul de testosteron şi de genetică.

Barbat cu barba

În timp ce natura joacă un rol imens în cât de repede şi gros îţi va creşte barba, există câteva măsuri simple pe care le poţi incorpora în viaţa ta de zi cu zi pentru a ajuta procesul de creştere.

Iată cum poţi mări timpul de creştere a bărbii:

1Ai grijă de corpul tău

Starea părului facial este în relaţie directă cu starea de sănătate a organismului, fapt pentru care este foarte important să ai grijă de corpul tău dacă vrei să ai o barbă mare şi frumoasă.

Ca să începi să ai grijă de corpul tău, poţi mânca mai multe alimente bogate în proteine, precum fasolea, ouăle şi peştele.

Stresul este de asemenea un ucigaş atunci când vine vorba de creşterea părului. Reducerea stresului din viaţa ta te va ajuta în acest proces.

Pentru a vedea care sunt alimentele benefice, poţi citi lista cu alimentele care ajută la creşterea bărbii.

2Nu te lăsa bătut şi continuă procesul

Cei mai mulţi cedează chiar atunci când încep să facă progrese. Atunci când vrei să-ţi crească barba repede, va trebui să nu te dai bătut.

În încercarea de a-ţi face barba să crească rapid, vei constata că vei trece printr-o perioadă de disconfort, în care pielea feţei te va mânca sau se va irita.

3Minerale şi vitamine

În plus faţă de a mânca sănătos şi alimente bogate în proteine, pentru ca barba să crească mai repede va trebui să-ţi suplimentezi dieta cu minerale şi vitamine adecvate.

Discută cu doctorul tău despre a lua 2 mg de biotină în fiecare zi. Acest supliment este disponibil în magazinele de vitamine şi va contribui la creşterea unghiilor şi a părului facial. De asemenea, va trebui să mănânci produse care conţin vitamina B6, vitamina C, şi vitamina E.

Este bine să discuţi cu medicul tău şi să-i explici ce intenţionezi să faci, pentru că acesta te poate ajuta în a-ţi crea o rutină bine definită şi să-ţi recomande folosirea suplimentelor în condiţii de siguranţă.

4Lasă barba în pace

Pe parcursul primei luni, se pare că o pădure sălbatică va creşte pe faţa ta. Nu o tăia şi nu încerca să îi faci un contur, chiar dacă probabil este destul de dificil deoarece nu vei avea un aspect tocmai plăcut, este un pas esenţial dacă vrei să ai o barbă mare într-un timp scurt.

După 4-6 săptămâni poţi începe să o modelezi şi să o îngrijeşti, exact aşa cum doreşti. Uită de poveştile vechi despre tăierea părului care spun că acesta va creşte mai gros şi mai întunecat. În prezent nu există dovezi ştiinţifice care să susţină acest lucru.

5Lucrează la barba ta

Unul din lucrurile pe care trebuie să le înţelegi este faptul că părul facial nu este la fel ca şi cel care creşte pe cap. Atunci când barba îţi creşte, nu va creşte la fel de lung în fiecare punct de pe suprafaţa feţei.

Oricât ai încerca, vor exista zone în care părul pur şi simplu nu va creşte, iar singura cale de a rezolva această problemă este de a lasă barba să crească suficient de mult, astfel încât să umple şi să ascundă orice pete goale pe care le-ai putea avea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here