5 motive din cauza cărora nu poţi rămâne gravidă

Te-ai săturat de obţinerea de rezultate negative atunci când faci un test de sarcină? Îţi aducem la cunoştinţă faptul că există 5 sabotori de fertilitate din cauza cărora nu poţi rămâne gravidă.

Femeie Insarcinata

1. Stresul

Atunci când aduci în discuţie cu prietenii sau cu familia faptul că “încerci”, cu siguranţă cineva îţi spune spune: “Doar relaxează-te şi se va întâmpla”. Mai uşor de zis, decât de făcut.

Potrivit medicului Via Bitidis, echilibrul şi calmul sunt o parte esenţială în încercarea de a concepe un copil. „Când eşti stresat, sistemul suprarenal primeşte o lovitură. A învăţa să spui ‘Nu’ şi să îţi rezervi timp pentru tine este foarte important pentru a-ţi creşte şansele de a avea un copil“, spune aceasta.

Megan Karnis, Director medical al The ONE Fertility Clinic din Burlington este de acord cu o măsură de precauţie: „O mulţime de femei cred că cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci atunci când eşti stresat este să îţi iei concediu. Din experienţa mea, acest lucru nu ajută, pentru că o va face pe femeie să trăiască cu impresia că doar atunci va putea rămâne gravidă, iar stresul va fi cu mult mai mare în acele momente“. În loc să îţi strici rutina de zi cu zi în totalitate, Karnis recomandă consilierea, terapia prin artă, meditaţia şi exerciţii pentru a reduce nivelul stresului.

2. Privarea de somn

Privarea de somn pune presiune asupra corpului, iar atunci când eşti obosit acesta nu funcţionează în parametrii normali. Dacă orele de somn sunt insuficiente, sistemul imunitar nu funcţionează corect, riscul ca acesta să primească infecţii fiind mult mai mare, motiv pentru care ciclul reproductiv poate fi afectat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţi, infecţiile putând provoca febră, iar excesul de căldură poate deteriora temporar spermatozoizii.

3. Probleme cu greutatea

O femeie supraponderală poate avea unele dificultăţi în conceperea unui copil. La fel cum un organism subnutrit poate să nu ovuleze în mod corespunzător, excesul de greutate poate avea un efect semnificativ asupra fertilităţii.

„Cu cât indicele de masă corporală sare de 25, cu atât este mai rău“, spune Karnis. Menţinerea unui regim alimentar sănătos şi dezvoltarea unei rutine rezonabile va face minuni pentru mintea şi corpul tău.

4. Necunoaşterea menstruaţiei

Deşi majoritatea femeilor cunosc faptul că un ciclu tipic este de 28 de zile, fiecare femeie este diferită, iar ciclurile pot varia în lungime.

„Noi explicăm faptul că ovulaţia femeilor este cu două săptămâni înainte de menstruaţie. Majoritatea femeilor cred însă că este la două săptămâni după menstruaţie, dar acest lucru este corect numai dacă au un ciclu de patru săptămâni“, a spus Karnis. Cu siguranţă vei avea mai mult noroc dacă vei monitoriza ovulaţia şi vei face sex la momentul potrivit.

„Noi învăţam oamenii şi despre durata de viaţă a spermatozoizilor. Ei pot trăi trei zile în cervix, deci nu trebuie să faceţi sex în ziua ovulaţiei, puteţi face sex cu o zi înainte. De asemenea am constatat faptul că o mulţime de oameni nu ştiu că lubrifiantul scade mobilitatea spermatozoizilor, astfel încât nu trebuie să utilizaţi lubrifiant atunci când încercaţi să rămâneţi gravide“, a mai spus Karnis.

5. Biofeedback

Menţinerea unei atitudini pozitive este extrem de importantă, deoarece există o conexiune foarte mare între minte şi corp. Încearcă să nu asculţi poveştile negative şi învaţă să ai răbdare.

Să începi pregătirea pentru acest pas cu un an înainte poate fi o idee foarte bună dacă plănuieşti să întemeiezi o familie în viitorul apropiat, pentru că acest lucru te poate ajuta să faci o schimbare în viaţa de zi cu zi.

Dacă încerci acum acest lucru, aminteşte-ţi că experţii spun că poate dura până la un an. Dacă totuşi eşti îngrijorată de faptul că deja a trecut prea mult timp, încearcă să contactezi o clinică specializată în consiliere şi tratamente de fertilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here