5 moduri de a monetiza un site

Dacă ai ajuns să ai peste 30.000 de afişări pe lună, probabil că vei începe să îţi pui întrebarea “Cum pot face bani cu site-ul meu?”. Există mai multe moduri prin care poţi monetiza site-ul sau blogul, în funcţie de nişa acestuia.

Castiga bani Online

1. Monetizarea unui site cu Google Adsense

Google Adsense este probabil cel mai popular mod de a câştiga bani cu site-ul tău şi chiar este şi una dintre cele mai bune alegeri, având un CPC (cost per click) de peste 0.04 euro. Plăţile se fac lunar, dar numai după atingerea pragului de 75 de euro. Plata se va face într-un cont bancar, direct pe numele beneficiarului.

Utilizarea reclamelor Google Adsense este foarte simplă, însă pentru a crea un cont Google Adsense site-ul tău trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care: să aibă trafic, să aibă o temă validată w3c sau reclamele să nu fie poziţionate în locuri în care utilizatorii pot da click din greşeală.

Pentru a-ţi uşura munca, poţi urmări un tutorial în acest sens, aici: Tutorial: Activarea unui cont Google Adsense nou.

2. Monetizarea unui site prin programe alternative Google Adsense

Vânzarea de publicitate pe internet prin diverse agenţii este făcută şi de alte programe similare Google Adsense.

O listă de 5 programe similare poţi vedea mai jos:

1. AdNow
2. PopAds
3. ProfitShare
4. Piaţa Digitală
5. Bursa de reclamă

3. Vânzarea de linkuri

Poţi vinde linkuri în footer, în blogroll sau chiar în articole mai vechi, fapt ce va ajuta clientul la o îmbunătăţire din punct de vedere SEO, dar şi la o îmbunătăţire a traficului pe care îl primeşte.

4. Vânzarea de advertoriale

Advertorialul este un articol pe care îl vei publica cu scopul de a creşte brand awarness-ul pentru diverse companii sau servicii. Acestea vor conţine minimum un link care va face trimitere către client, dar şi beneficii pe care utilizatorii care vor intra pe site-ul tău le vor vedea despre compania pe care o vei promova.

5. Programe de afiliere

Poţi participa la programe de afiliere care folosesc un tip de reclamă CPA (cost per action), în care vei fi plătit doar dacă utilizatorul care va da click pe reclama prezentă pe site va face şi o achiziţie de la comerciant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here