5 mituri despre sterilizarea şi împerecherea câinilor

Dacă ai probleme în a decide dacă să îţi duci câinele la împerecheat sau să îl sterilizezi, noi vom încerca să separăm pentru tine realitatea de ficţiune şi să te ajutăm să iei o decizie bună cu privire la această procedură importantă.

Sterilizare si Imperechere Caini

Mit: Câinele meu se va îngrăşa şi va deveni mai leneş
Realitate: Singurul mod în care câinele se va îngrăşa şi va deveni mai leneş va fi atunci când nu are suficient exerciţiu şi este hrănit mai mult decât este recomandat.

Mit: Este bine pentru câinele meu să se împerecheze înainte de a fi sterilizat
Realitate: Dovezile medicale arată că atunci când un câine este sterilizat înainte de a fi “în călduri” pentru prima dată, este de obicei mai sănătos decât câinii sterilizaţi după primul ciclu de căldură sau după ce deja au un cuib de pui. Totodată cele mai multe adăposturi pentru animale, precum şi majoritatea medicilor veterinari sterilizează câinii încă de la vârsta de 8 săptămâni.

Mit: Copiii ar trebui să experimenteze miracolul naşterii
Realitate: Probabilitatea ca un copil să vadă o naştere este foarte mică. Cele mai multe naşteri au loc pe timp de noapte şi de cele mai multe ori într-un loc ascuns. Singurul lucru pe care îl vor învăţa copiii din această naştere este faptul că oamenii pot lăsa animalele să nască sau faptul că oamenii se pot descotorosi de ele aşa cum vor.

Mit: Câinele nu va mai fi protector dacă îl sterilizezi
Realitate: Instunctul natural al unui câine este de a proteja casa şi familia şi nu este afectat dacă este sterilizat. Personalitatea unui câine este de natură genetică sau se datorează mediului, nicidecum datorită hormonilor sexuali.

Mit: Câinele mascul trebuie să se simtă ca un mascul
Realitate: Câinii nu au concepţii de identitate sexuală, iar sterilizarea nu schimbă personalitatea de bază al unui câine. El nu suferă în niciun fel atunci când este castrat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here