5 lucruri pe care utilizatorii de iPhone ar trebui să le facă, însă nu le fac

Majoritatea persoanelor care deţin un smartphone iPhone pot face o mulţime de lucruri importante pe care, probabil, deja le ştiu, însă nu le fac.

iPhone

Sunt caracteristici importante asupra cărora ar trebui să se concentreze, deoarece au un impact de securitate, performanţă şi chiar de viaţă a bateriei.

Care sunt cele mai importante 5 setări pentru dispozitivul iPhone cărora utilizatorii nu le dau atenţie:

1. Serviciile de localizare (Location Services)

Aplicaţiile folosesc GPS-ul şi datele privind locaţia celulară pentru a permite o gamă largă de caracteristici. Locaţia într-adevăr deschide o nouă lume de posibilităţi, dar datele de locaţie sunt extrem de sensibile.

În aplicaţia Setări de pe iPhone vă puteţi duce la Confidenţialitate, apoi la Servicii de Localizare. Pe acel ecran, veţi vedea o listă cu toate aplicaţiile de pe iPhone care au solicitat vreodată permisiunea de a accesa datele despre locaţie. Aplicaţiile care nu ar trebui să aibă acces la aceste date sensibile ar trebui să fie setate la Niciodată. Dacă există aplicaţii care doriţi să acceseze date de localizare, dar numai atunci când acestea sunt în uz, setaţile la While Using. Doar aplicaţiile care au nevoie de acces permanent sau periodic de utilizare a locaţiei în fundal ar trebui să fie setate Always.

2. Actualizarea aplicaţiilor în fundal

Acesta este un motiv care are implicaţii serioase asupra vieţii bateriei şi trebuie să fie revizuit periodic de către toţi utilizatorii de iPhone. În setări, mergeţi la General şi apoi la Background App Refresh, pentru a vedea o listă cu fiecare aplicaţie cu capacitatea de a se actualiza în fundal. Setaţi Off fiecare aplicaţie care nu are motive să se actualizeze în fundal.

Această setare trebuie revizuită periodic, pentru că fiecare nouă aplicaţie instalată va avea actualizarea aplicaţiilor activată implicit.

3. Liminozitate automată (Auto-Brightness)

Aceasta este o setare simplă şi probabil vi se pare inutilă, însă are un impact enorm asupra vieţii bateriei, în ciuda simplităţii sale, atunci când nu este activată. Pentru a edita această setare, deschideţi aplicaţia Setări şi în interiorul Display&Brightness setaţi reglarea automată a luminozităţii on.

Este posibil ca multă lume să fi dezactivat această setare deoarece iPhone-ul are un istoric teribil când vine vorba de setările privind luminozitatea corespunzătoare în funcţie de iluminarea ambientală, însă iOS 10 este deja optimizat la perfecţiune în ceea ce priveşte iluminarea automată.

4. Ştergerea aplicaţiilor

Un lucru care pare foarte simplu, însă nimeni nu îl face atât de des pe cât ar trebui să fie făcut. Ştergerea aplicaţiilor nefolosite de ani de zile va compensa spaţiul de stocare. Veţi fi surprinşi de cât de mult spaţiu este ocupat de unele dintre aceste aplicaţii vechi şi jocuri pe care nu le mai folosiţi. Pe lângă spaţiul de stocare, veţi elibera şi ecranul de foldere şi aplicaţii nefolositoare pe iPhone-ul dumneavoastră.

5. Restart

Deşi nu este nevoie de un restart atât de des precum la un PC vechi cu Windows, cu siguranţă v-aţi lovit de o problemă cu dispozitivul dumneavoastră iPhone şi după lungi căutări aţi constatat că cea mai simplă rezolvare era doar un restart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here