5 lucruri importante pe care să le faci până la plecarea în vacanță

Vara e sezonul zilelor lungi și a energiei maxime. Majoritatea dintre noi caută să facă anumite schimbări, să se odihnească într-un mod plăcut, să serbeze și să-și organizeze o vacanță.

Plecarea in vacanta

Este un lucru firesc pentru oricine are un job sau cel puțin un program încărcat de activități, un stil de viață activ, să râvnească la o scurtă perioadă în care să se deconecteze de la rutină. Și nu doar firesc, este un lucru recomandabil și benefic.

Vacanțele sunt lucruri extrem de plăcute, atunci când totul este pus la punct din timp, când toate detaliile sunt stabilite și prevăzute. Rezultatul unei vacanțe reușite este în primul rând reîncărcarea bateriilor, alimentarea creierului cu emoții noi, plăcute, cu inspirație și fericire.

Și ca o vacanță să poată fi numită pe deplin reușită, este ideal ca și la reîntoarcere, lucrurile să ne satisfacă și să avem plăcerea și confortul de a reveni la activitatățile noastre. Ei bine, pentru a ne asigura că anume așa se va întâmpla, e bine să cunoaștem și să respectăm câteva lucruri necesare de făcut până la plecare.

  1. Verificarea repetată, completă a stării de sănătate a tuturor membrilor familiei, dacă plecăm cu familia. Mai ales acest moment vizează copiii, pentru că la drumuri lungi și expuși la alte condiții de climă aceștia pot manifesta anumite stări nedorite, fapt care poate fi prevenit printr-o bună pregătire înainte de a merge în vacanță. Un control formal al sănătății dentare, al modului de alimentație precum și alte analize rapide pot fi efectuate la clinica de sector timp de o zi. În acest caz veți avea parte de o vacanță cu adevărat relaxantă, atunci când sunteți siguri că nicio surpriză nu vă așteaptă la acest subiect. Totodată, medicamentele și ustensilele necesare în orice deplasare trebuie să nu lipsească din geantă.
  2. Documentele, biletele și banii. Valabilitatea documentelor de călătorie trebuie verificată neapărat, deoarece anterior v-ar fi putut scăpa vre-un detaliu important. Același lucru se referă și la alte acte însoțitoare, la bilete, dar și la cardurile bancare. Atenția cu care veți efectua această verificare vă va garanta liniștea din timpul drumului și va ține departe emoțiile și stresul din aeroport sau vamă.
  3. Dacă plecați în vacanță cu o companie de turism, ar fi perfect să telefonați sau să scrieți agenției date cu câteva zile înainte de plecare pentru obținerea confirmării datelor specificate în biletul de odihnă (data, locul și ora plecării, tipul transportului, itinerariul și altele). Această acțiune te va costa până la cinci minute de efort, dar îți va oferi o stare de bine și de siguranță, de care, în mod cert, se va bucura oricine în zilele pline de emoții dinaintea plecării într-o vacanță.
  4. Verificați ușile, geamurile, prizele, conexiunile la conducte, etc. pentru a nu avea parte de surprize la întoarcere. Ușile trebuie să aibă lacăte care să funcționeze perfect, iar geamurile la fel, trebuie să aibă siguranțele de închidere în regulă, mai ales dacă locuiți la parter sau la curte. Aparatele electrice trebuie deconectate din priză, cu excepția frigiderului, după caz. Nodurile de la conductele de apă și gaze trebuie să fie verificate pentru a preveni eventuale scurgeri în perioada cât veți lipsi.
  5. Dacă plecați în vacanță fără copii, cu siguranță veți lua toate măsurile pentru siguranța și confortul lor pe perioada lipsei voastre. Totodată, îți sugerăm să nu uiți și de micile necesități care pot apărea oricând în viața de zi cu zi a unui adolescent/elev, de aceea ar fi bine să arunci o privire în plus peste lucrurile copiilor: le poți controla funcționalitatea calculatorului/telefonului, poți vedea dacă e necesară o încărcare a cartușelor imprimantei și poți discuta cu ei planurile lor de activități pentru zielele în care veți lipsi.

În concluzie, pentru a beneficia de o vacanță pe cinste, rezervați-vă o jumătate de zi în ajunul plecării ca să puneți lucrurile în regulă și să vă puteți face bagajele în liniște și cu bucurie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here