5 locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Paris

Deşi Parisul este un oraş cunoscut pentru arhitectura sa, muzeele, catedralele, parcurile sau cafenelele de pe trotuar, trebuie să ştii care sunt cele mai importante 5 locuri în care trebuie să ajungi dacă mergi la Paris.

Paris

Cele mai speciale locuri pe care ar trebui să le vizitezi dacă ajungi în Paris sunt Turnul Eiffel, Râul Sena, Muzeul Luvru, Catedrala Nôtre-Dame şi Arcul de Triumf.

1. Turnul Eiffel

Turnul Eiffel PARISConstrucţia Turnului Eiffel datează din anul 1889, bazat pe designul inginerului Gustave Eiffel, după care turnul a fost numit. La acel moment, Turnul Eiffel măsura 312 metri înălţime, fiind desemnată cea mai înaltă clădire din lume. Astăzi, Turnul Eiffel măsoară 324 de metri înălţime, datorită antenelor ulterior adăugate, şi este a cincea cea mai înaltă clădire din lume.

Turnul Eiffel este un focar turistic şi este deschis zilnic între orele 09.00 şi 23.00, iar turiştii pot vizita nivelul al doilea, cu liftul sau pe scări, şi nivelul al treilea, în care se poate ajunge numai cu liftul, fiind situat la 276 de metri.

2. Râul Sena

Raul Sena PARISO croazieră pe Sena este, pe lângă o plimbare romantică, un adevărat pelerinaj istoric, din vapor văzându-se locuri precum Turnul Eiffel, Grand Palais, Luvru, Musée d’Orsay sau Nôtre-Dame.

Croazierele durează în jur de o oră, iar plecările sunt la fiecare jumătate de oră, în timpul verii, iar în timpul iernii, plecările sunt din oră în oră.

3. Muzeul Luvru

Muzeul Luvru PARISUnul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Muzeul a început să funcţioneze ca şi muzeu public în anul 1793, cu 2.500 de picturi, iar acum adăposteşte aproximativ 30.000 de opere de artă, acoperind civilizaţia umană din antichitate până în secolul al 19-lea.

Din cauza multitudinii de capodopere şi galerii deschise publicului, Muzeul Livru este foarte aglomerat.

4. Catedrala Nôtre-Dame

Catedrala Notre Dame ParisCatedrala Nôtre-Dame este unul dintre cele mai populare monumente din Paris şi este de asemenea o biserică catolică activă, un loc de pelerinaj şi punctul local pentru catolicism în Franţa, evenimentele religioase de importanţă naţională având încă loc în această catedrală.

5. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf PARISSub vraja arhitecturii antice romane, Napoleon a comandat proiectarea unui arc de triumf dedicat gloriei armatelor imperiale. Construit în secolul al 19-lea, este cel mai mare monument de acest gen din lume.

Sculpturi impresionante împodobesc pilonii, iar în partea de sus a arcului sunt sculptate numele a 558 de generali şi cele mai importante victorii ale acestora. Terasa panoramică aflată deasupra arcului oferă o vedere frumoasă a Parisului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here