5 idei de afaceri simple și profitabile în 2018

Cu siguranță, fiecare dintre noi ar vrea să se ocupe de ceea ce îi oferă nu doar venit lunar, ci și satisfacție spirituală. Astăzi suntem liberi să alegem domeniul de activitate care ni se potrivește și  să transformăm visele în realitate în scurt termen și fără dificultăți.

Afaceri 2018

Avem nevoie doar de ingeniozitate, curaj și perseverență pentru a materializa gândurile și a da startul unei noi afaceri de succes care va aduce, cu timpul, roadele sale. Dacă sunteți în pană de idei, iată câteva sugestii de afaceri, lansarea cărora ar putea fi încoronată cu succes în anul 2018.

Companie de servicii IT. Domeniul tehnologiilor informaționale este recunoscut la nivel mondial drept unul dintre cele mai solicitate și, drept urmare, cele mai profitabile sectoare din sfera serviciilor. Nu e de mirare întrucât la orice pas ne ciocnim cu tehnică performantă care necesită mentenanță periodică: smart phone-uri, tablete, laptopuri, terminale bancare sau pentru plăți, dar și panouri publicitare electronice. Doar în ultimul an au fost lansate o multitudine de afaceri în domeniul IT care au reușit să atragă clienți și să avanseze în mai puțin de jumătate de an. Calitatea serviciilor și pregătirea excelentă a programatorilor este cheia spre succesul startup-ului în acest domeniu, oferind o amplitudine vastă de facilități: de la suport tehnic, elaborarea, mentenanța și promovarea site-urilor până la proiectarea aplicațiilor web și programe de printare UV  pe materiale rigide.

Platforme eCommerce. Este cert faptul că tot mai mulți oameni preferă să facă toate cumpărături online, economisind timp și resurse. Odată ce rămân a fi solicitate în continuare, platformele de comerț online vor fi un trend și în anul 2018, mai ales cele orientate spre o zonă de piață ușor accesibilă și cu o cerere crescândă. Tinerii antreprenori sunt încurajați mai ales de faptul că încep să obțină profit în scurt timp, fără implicarea mai multor resurse și  cu un sistem de gestionare foarte ușor.

Producerea și comercializarea produselor bio. În ultimii ani, încrederea consumatorilor în produsele fabricate industrial a scăzut considerabil. Tot mai des se înregistrează conflicte și suspiciuni legate de calitatea fructelor, legumelor, cărnii, ouălor și altor produse alimentare. Iată de ce, oamenii au început să cumpere produse, în special alimente, de la săteni sau să le crească desinestătător. În ciuda prețurilor duble sau chiar triple pentru produsele bio, oamenii continuă să le cumpere, fiind încrezuți  în efectul lor benefic asupra sănătății. Bucurându-se de o asemenea popularitate, artizanii își lansează pe piață propriile proiecte și câștigă treptat încrederea consumatorilor.

Ghereta de patiserie. Regimul full-time de lucru practic nu ne lasă rezervă de timp pentru a găti bucatele acasă. Dimineața, în pauza de masă sau la finele zilei de muncă, cozile de la gheretele de patiserie nu au început și sfârșit. Pe măsură ce mâncarea rapidă a devenit o obișnuință, afacerile în acest domeniu vor continua să înflorească și în anul care a sosit.

Hand-made. Pentru cei îndrăgostiți de arta lucrului manual, ocupația preferată se poate transforma ușor într-o afacere profitabilă pentru ani buni. În căutarea vestimentației cu design unic, personalizat, oamenii apelează la meșterițele hand-made pentru un set de căciuli pentru întreaga familie, tricouri personalizate, tablouri brodate la comandă capabile să eternizeze momentele frumoase din viață.

Care nu ar fi domeniul în care ați fi dorit să vă manifestați,  nu vă temeți să încercați ceva nou, să vă testați forțele și să depășiți limitele pe care uneori vi le impune societatea. Luând în considerație beneficiile pe care le au tinerii antreprenori,  anul 2018 ar fi un bun start pentru cei care vor să ia o decizie importantă pentru viitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here