4 trucuri pentru a fi mai productiv la locul de muncă

Atunci când avem mult de muncă la job, orele parcă trec mult prea repede şi nu ne ajung pentru a termina toată treaba. De cele mai multe ori, dacă jobul este foarte solicitant, ajungem să lucrăm şi de acasă, după program, ceea ce nu este bine pentru organism.

trucuri-productivitate-job

Iată în continuare 5 trucuri care te vor ajuta să fii mai productiv la locul de muncă:

1. Mai puţin poate însemna mai mult

Cele mai multe persoane nu îşi dau seama că a fi productiv nu înseamnă neapărat a munci mult. Spre exemplu, într-o săptămână poţi avea 20 de lucruri de terminat, să duci la bun sfârşit 15 şi să consideri că ai fost productiv. Însă, ce te faci dacă fix cele 5 pe care nu le-ai terminat erau cele mai importante? Te-ai mai considera la fel de productiv?

Un lucru foarte important atunci când ai multe de făcut este să ştii să prioritizezi task-urile. Trebuie să te focuzezi pe cele mai importante lucruri pe care le ai de făcut şi să le termini primele. Dacă faci acest lucru, poţi chiar renunţa la lucrurile minore pe care le-ai fi avut de făcut.

Atunci când te uiţi în urmă, contează să vezi că ai terminat lucrurile cu adevărat importante, chiar dacă ai dus la bun sfârşit doar 5 dintre cele 20 de lucruri de care vorbeam la început.

2. Nu face mai multe lucruri în acelaşi timp

Este adevărat, întotdeauna avem tendinţa de a ne supraaprecia şi de a crede că suntem capabili să facem mai multe lucruri în acelaşi timp şi să le facem la fel de bine pe toate. Fals.

Oricât de concentrat ai fi pe lucrurile pe care le faci, poţi da 100% doar dacă le faci pe rând, nu pe toate odată. Mai mult decât atât, încearcă să renunţi, în timp ce munceşti, la toate sursele care te pot întrerupe, precum telefonul mobil sau mailul.

3. Muzica te poate relaxa

Mai multe studii realizate în ultimii ani au arătat că persoanele sunt mult mai productive atunci când ascultă muzica preferată în timp ce lucrează. Acest lucru este posibil deoarece lucruile care ne plac ne fac să ne relaxăm şi să ne concentrăm mai bine.

4. Ia pauze

Chiar dacă vrei să termini totul cât mai repede şi ai impresia că o pauză nu te va ajuta să fii mai productiv, este fix pe dos. Pauzele, luate la timpul potrivit, te ajută să-ţi limpezeşti mintea şi să-ţi reîncarci bateriile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here