4 mituri false despre mâncare. Tu ştii de unde provin cartofii prăjiţi şi pastele?

Există mai multe alimente în această lume a căror origine este legată de anumite ţări sau oraşe, însă nu întotdeauna miturile sunt conforme cu realitatea.

cartofi-prajiti-mit

Vă prezentăm mai jos câteva mituri false legate de alimente:

1. Cartofii prăjiţi

Mitul spune că celebrii cartofii pai sunt originari din Franța. Americanii le spun „fries”, englezii îi numesc „chips“, însă au fost gătiţi prima dată de… belgieni. Potrivit unor povestiri, belgienii aveau obiceiul de a prăji pești de mici dimensiuni, iar atunci când nu îi aveau, tăiau și prăjeau cartofi în formă de pește.

2. French toast-ul

French toast-ul este, potrivit mitului şi al denumirii, franțuzesc. Se pare însă că french toast-ul există de când francezii încă nu erau francezi. Originea deliciosului preparat este plasată într-o carte de bucate din Imperiul Roman al secolului patru. Deci este o mâncare italienească.

3. Croissant-ul

Un alt produs despre care toată lumea crede că este originar din Franţa. Greșit, din nou. Denumirea croissant vine de la „kipferl“, un preparat inventat sau descoperit de un austriac.

4. Pastele

Pastele sunt sinonimul Italiei și înseamnă peste 65% din meniul unui restaurant italian. Unii istorici afirmă însă că primii care au mâncat paste sub formă de spaghete, acum mii de ani, au fost chinezii. Alții afirmă că libanezii sunt responsabili de inventarea pastelor cunoscute astăzi ca macaroane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here