4 lucruri surpinzătoare despre bacterii. Îţi fac mai mult bine decât rău!

Se pare că există mai multe motive să iubeşti bacteriile decât să te temi de ele, o ultima descoperire fiind un antibiotic bazat pe bacterii, care permite oamenilor de ştiinţă să lupte împotriva infecţiilor care ucid sute de mii de oameni în fiecare an.

Bacterii

1. Eşti mai mult “bacterie” decât om

Pentru fiecare celulă umană din care este făcut corpul, există 10 celule de bacterii vii. Corpul tău este pur şi simplu plin de bacterii.

2. Te hrăneşti cu bacterii şi cel mai probabil îţi şi plac

Multe alimente conţin bacterii adăugate în mod intenţionat. Câteva exemple: snacks-urile, iaurtul, anumite tipuri de brânzeturi sau pâinea. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă sprijină beneficiile acestor bacterii “bune” şi spun că alimentele bogate în bacterii ajută la digerarea alimentelor mult mai uşor.

3. Unele bacterii sunt rele, iar altele sunt foarte rele

Unele bacterii sunt enervante, dar relativ inofensive, cum ar fi bacteriile care cauzează coşuri sau cele care fac ca respiraţia să fie urât mirositoare. Altele sunt foarte rele, cum ar fi bacteriile care cauzează infecţii bacteriene şi care pot fi fatale.

4. O mulţime de bacterii sunt bune, iar altele sunt foarte bune

Marea majoritate a bacteriilor care trăiesc cu tine sunt de fapt bune. Ele co-există cu corpul tău şi chiar ajută la lupta împotriva bacteriilor rele. Aceste bacterii lucrează alături de corpul tău pentru a-l ajuta să funcţioneze. Fără aceste bacterii, corpul nu ar funcţiona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here