4 greşeli pe care să nu le faci când începi prima afacere

Deşi proabil că atunci când îţi vei deschide prima afacere îţi vei imagina succesul rapid, ca şi cum profitul ar fi deja în faţa ta, va trebui să iei în calcul anumite greşeli pe care le poţi face.

Prima Afacere


 1. Nu porni la drum fără un plan de afaceri  

A deţine o afacere nu este pentru cei slabi de duh. Ai nevoie de o minte şi o inimă puternică pentru a face faţă stresului zi de zi. În primele luni ale visului este posibil să fi atât de entuziasmat cu ideea afacerii, încât să uiţi scopul acesteia.

În momentul în care vei ajunge la bancă pentru a face un împrumut va trebui să anticipezi toate întrebările care îţi vor putea fi puse şi trebuie să ai un plan de afaceri bine definit. Acesta nu trebuie făcut numai în scopul obţinerii unui credit, ci şi pentru a te ajuta în evoluţia afacerii.

 2. Nu evita să asculţi nevoile clienţilor

Cât timp banii vin de la clienţii tăi, va trebui să asculţi nevoile acestora şi să încerci să îi mulţumeşti pe fiecare în parte. În orice caz, urmăreşte modelul afacerii şi nu îţi configura afacerea doar în modul în care clienţii spun că doresc. Fiecare afacere poate fi modelată după dorinţa clienţilor numai într-o anumită măsură.

 3. Nu ascunde ideea afacerii tale de familie

Deşi poate în mintea ta banca este singurul creditor care te poate ajuta, în cazul în care planul afacerii tale pare bun, familia te poate ajuta şi ea cu bani. Avantajul atunci când eşti ajutat de familie este faptul că nu vei fi 100% obligat să îţi plăteşti datoriile la o dată fixă, aşa cum va trebui la bancă.

 4. Calculează timpul necesar deschiderii afacerii tale

În funcţie de tipul de afacere pe care îl vei alege, calculează foarte bine timpul necesar şi include-l în planul de tău de afaceri, pentru că în această perioadă deja încep să apăra costuri fără a exista încasări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here