4 alimente care nu trebuie reîncălzite niciodată

De când s-a inventat focul, dar mai ales de când a apărut cuptorul cu microunde, omul s-a obişnuit să reîncălzească mâncarea.

Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că unele alimente care sunt reîncălzite ne pot face mai mult rău, deoarece pot deveni toxice pentru organism.

1. Puiul

Fie că este vorba de pui gătit la cuptor sau făcut pe grătar, lumea obişnuieşte să reîncălzească acest aliment. Nutriţioniştii afirmă însă că puiul reîncălzit poate cauza probleme digestive.

2. Ouăle

Felurile de mâncare în care sunt folosite ouă fierte sau prăjite pot fi dăunătoare organismului dacă sunt reîncăzite. Dacă sunt supuse unor temperaturi ridicate, ouăle reîncălzite devin toxice.

3. Cartofii

Acest aliment, dacă este reîncălzit, îşi pierde din calităţile nutritive şi ne poate afecta grav organismul în cazul în care îl consumăm.

4. Ciupercile

Toată lumea ştie că ciupercile sunt alimente dificile şi care ne pot face mult rău. Acestea trebuie consumate imediat după ce sunt gătite, deoarece în momentul în care sunt reîncălzite pot cauza afecţiuni cardio vasculare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here