3 semne că eşti un părinte toxic. Cum poţi remedia acest lucru?

Majoritatea părinţilor fac tot posibilul pentru a-şi creşte copilul cât mai bine, însă din dorinţa de protecţie pot face şi anumite greşeli.

semne parinte toxic

Vă prezentăm în continuare 3 semne că sunteţi un părinte toxic:

1. Criticile sunt prea des întâlnite

Unii adulţi sunt de părere că nu trebuie să îşi arate iubirea în mod excesiv, deoarece în acest fel îi vor face pe copii să fie mai independenţi şi astfel îi vor ajuta să se descurce mai uşor în viaţă. Mai mult decât atât, aceşti părinţi îşi şi critică des urmaşii, în speranţa că aceştia din urmă nu vor face foarte multe greşeli. Din păcate, acest comportament este unul care nu îi ajută deloc pe cei mici, air ca să nu mai fii un părinte toxic ar trebui să-şi arăţi susţinerea şi iubirea pentru copilul tău.

2. Respectul nu se câştigă prin teroare

Un copil fericit şi respectuos nu este unul căruia îi este frică de părinţi. Copilul trebuie să se simtă iubit şi susţinut de părinţi, astfel că disciplina nu trebuie dusă la extrem, deoarece acest lucru îl poate afecta psihic pe copil. Un copil îşi va respecta mai mult părinţii dacă aceştia ştiu să îi vorbească şi nu îl vor face să se teamă de ei.

3. Manipularea nu înseamnă iubire

Iubirea unui copil nu se cumpără prin cadouri scumpe sau prin oferirea banilor. Astfel nu faci decât să îl manipulezi şi să îl faci să depindă efectiv de tine, iar în momentul în care nu va mai primit bani sau cadouri se va simţi ignorat. Manipulând un copil prin astfel de tertipuri nu îl vei face să te iubească, ci doar să devină dependent de lucrurile materiale pe care i le poţi oferi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here