3 metode pentru a crea un site web în 2018

Multă lume este încă de părere că realizarea unui site web este o activitate dificilă, consumatoare de timp și, nu în ultimul rând, de bani. Din fericire, nu este deloc așa. Pentru că este 2018, iar internetul a evoluat foarte mult, există acum o mulțime de posibilități de a crea un site web gratuit, fără a investi nimic și fără a avea nevoie de cunoștințe în domeniu.

Creare site web

Prima și cea mai simplă dintre metodele pentru realizarea unui site web este cea prin care se utilizează un website builder, adică un program pentru crearea de site-uri web. Aceste programe sunt disponibile online, sunt gratuite, iar utilizarea lor este la fel de simplă ca editarea unui document Microsoft Word.

Oferta de website buildere este una foarte diversificată, însă alegerea celui mai bun program se poate dovedi uneori o sarcină cât se poate de dificilă. Dar, nu trebuie să-ți faci griji. Am făcut o analiză atentă a celor mai bune dintre acestea și concluzia este una singură: Webnode și WebWave sunt cele mai bune opțiuni posibile.

Nu voi insista pe modul în care funcționează aceste programe, adică nu voi intra în detalii tehnice, pentru că acest aspect contează mai puțin. Tot ce vreau este să-ți prezint pe scurt cum anume poți utliza un astfel de website builder pentru a crea un site web gratuit.

Webnode și WebWave sunt programe care îți permit să creezi un site web în baza unui șablon existent (sau în totalitate de la zero), având în permanență posibilitatea de a ajusta / personaliza conținutul în funcție de preferințele tale.

Pentru a beneficia la maxim de tot ceea ce poate să ofere un astfel de program, tot ce trebuie să faci este să folosești cursorul mouse-ului, să faci click pe un element anume și să-l muți în locul dorit. Mai simplu de atât nu se poate.

Spre deosebire de crearea unui site cu WordPress, metodă despre care îți voi vorbi mai jos, programele precum Webnode sau WebWave prezintă marele avantaj că îți oferă posibilitatea să înlocuiești fiecare text și imagine cu cele proprii, totul cu numai câteva click-uri.

Vrei să-ți construiești un site folosind unul dintre cele două programe? Găsești pe cumfaciunsite.com un tutorial complet care îți explică, pas cu pas, tot ceea ce trebuie să știi pentru a realiza de la zero un site web fără a plăti nimic.

Celelalte două metode despre care vreau să-ți vorbesc în continuare fac referire la realizarea unui site web pe domeniu propriu. Deși realizarea site-ului în sine este gratuită, trebuie să știi că achiziționarea unui nume de domeniu și a unui pachet de găzduire te vor costa, în medie, 50 de lei în fiecare lună.

Prima metodă este una foarte intuitivă, motiv pentru care o recomand cu toată încrederea celor care nu au mai creat până acum niciun site. Pentru început, va trebui să alegi o firmă de găzduire web. Personal, folosesc MxHost pentru site-urile mele, dar tu poți opta pentru orice alt furnizor care oferă servicii similare.

După ce ai identificat firma de găzduire, va trebui să comanzi înregistrarea unui nume de domeniu web căruia îi vei atașa ulterior un pachet de găzduire. Ca o paranteză, pachetul de găzduire despre care îți vorbesc este necesar pentru a stoca fișierele noului tău site (text, imagini, video).

Te afli deja în posesia unui nume de domeniu și a unui pachet de găzduire web? Te despart mai puțin de 5 minute de realizarea unui site cu WordPress.

Iată ce trebuie să faci: loghează-te în contul de găzduire achiziționat folosind numele de utilizator și parola care ți-au fost trimise pe e-mail. Apoi, în panoul de control cPanel, în partea de jos, identifică pictograma Softaculous și apasă pe aceasta.

În pagina care se deschide alege să instalezi WordPress ca platformă pentru noul tău site și urmează cei câțiva pași simpli pentru finalizarea procesului. Totul ar trebui să dureze mai puțin de 5 minute. La final, vei primi un mesaj de confirmare și ți se vor afișa datele de logare în interfața de administrare a site-ului, de unde poți adăuga articole, pagini, imagini etc. Asta e tot.

A treia metodă despre care vreau să îți vorbesc presupune parcurgerea celor doi pași descriși anterior, respectiv înregistrarea unui nume de domeniu și optarea pentru un pachet de găzduire, cu precizarea că site-ul nu va fi creat pe o platformă tip CMS (Content Management System) ci va fi dezvoltat în HTML.

Cel mai mare avantaj al unui site realizat 100% în HTML este reprezentat de viteza de încărcare superioară. Și cum orice webmaster trebuie să țină cont de acest aspect al timpului de încărcare, să creezi un site full HTML poate reprezenta una dintre cele mai bune opțiuni.

Pentru a crea un site full HTML nu trebuie decât să descarci gratis de pe internet un template gata făcut. Caută cu Google după expresia ”free html templates”, accesează unul din site-urile care oferă astfel de șabloane gratuite și descarcă-l pe cel care îți place cel mai mult.

Apoi, pentru a personaliza conținutul, nu trebuie decât să folosești editorul de text Notepad. Personal, îți recomand să folosești varianta Notepad++, pe care o găsești tot gratis pe internet. Aceasta prezintă avantajul că separă secțiunile fișierului HTML în mai multe zone și culori, fapt ce îți ușurează la maxim lucrul când editezi și salvezi modificările făcute.

După ce ai adăugat propriul text și imaginile potrivite în fișierul HTML, salvează documentul iar apoi încarcă-l pe server, în folderul public_html al contului tău de găzduire. Asta e tot. La accesarea adresei site-ului tău ar trebui să vezi deja pagina creată de tine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here