3 lucruri pe care nu le ştiai despre laptele de migdale

Cei care caută un înlocuitor pentru lapte probabil se întreabă dacă laptele de migdale este bun pentru sănătate. Fie că eşti vegetarian, alergic la lactate sau pur şi simplu nu îţi place gustul laptelui, laptele de migdale este o alternativă fabuloasă.

Laptele de migdale

Este important de remarcat faptul că laptele de migdale nu oferă la fel de multe proteine sau calciu şi nu poate fi un înlocuitor total al laptelui de vacă, aşa că va trebui să te asiguri că vei primi cantităţile necesare de proteine şi calciu din alte surse. O ceaşcă de lapte de migdale are doar un singur gram de proteine, comparativ cu laptele de vacă, care are 8 grame.

La fel ca în tot ce cumperi, ar fi bine să verifici eticheta produsului şi să cumperi laptele de migdale care conţine cea mai mică cantitate de conservanţi şi aditivi.

1. Ajută la întreţinerea greutăţii şi menţine inima sănătoasă

O cană de lapte de migdale conţine doar 60 de calorii, comparativ cu laptele integral care conţine 122 de calorii, ceea ce te poate ajuta în pierderea sau menţinerea greutăţii.

Laptele de migdale nu conţine colesterol sau grăsimi saturate, este scăzut în sodiu şi în grăsimi şi ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale şi a bolilor de inimă.

2. Păstrează oasele puternice

Deşi nu oferă la fel de mult calciu ca laptele de vacă, laptele de migdale oferă 30% din cantitatea zilnică recomandată, precum şi 25% din cantitatea recomandată de vitamina D, reducând riscul de artrită şi osteoporoză şi ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

3. Nu trebuie să stea în frigider

Pentru că laptele de migdale nu trebuie să stea la frigider, înseamnă că este mult mai simplu să îl iei cu tine la muncă sau într-o excursie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here