3 hobby-uri „de aur” ale momentului. Te regăsești și tu printre cei care le practică?

Majoritatea persoanelor care dispun de un time management eficient, găsesc resurse, deci și timp, pentru a se delecta cu anumite activități care le produce plăcere și le stârnește creativitatea.

De fapt, din propriile observații am dedus că persoanele cu un nivel de viață decent sau chiar înalt au cel puțin un hobby pe care îl practică sistematic, transformând această preocupare într-o componentă de bază a stilului de viață.

Pasiunea pentru un lucru anume este practic o caracteristică specifică fiecărui om care respiră, gândește, are emoții, iubește, creează. Este greu de imaginat o persoană care să nu aibă o cât de mică atracție către un domeniu, o activitate, un obiect sau o creație. Bine, un hobby, în varianta clasică a noțiunii înseamnă un pic mai mult, adică pe lângă simpla atracție față de un domeniu sunt necesare careva acțiuni (colectare, desenare, alergare etc.), elementul care completează acest concept.

Pierdere de timp sau modalitate de câștig?

Anume practicând (prin acțiune!) anumite hobby-uri, o mulțime de persoane au început să câștige experiență, performanță, legături, relații și chiar bani. Mai mult, există mii de cazuri când practicarea tot mai intensă a unui hobby a luat locul jobului, iar în și mai multe cazuri afaceri de milioane de dolari au început ca simple hobby-uri. Din perspectiva actualității și a avantajelor financiare pe care le pot genera, vom enumera cel puțin 4 hobby-uri care merită atenție:

  1. Scrierea articolelor pe diverse tematici. Dacă îți place să scrii și simți că ai ce spune publicului, pune-te pe treabă. La ora actuală copywritingul este un domeniu care se dezvoltă pe zi ce trece, luând turații tot mai mari. Milioane de oameni din toată lumea scriu texte pentru propriile bloguri, pagini sau pentru platformele care îi plătesc pentru fiecare produs oferit (articol). Un copywriter bun poate să-și dubleze venitul lunar fără a renunța la jobul de bază, implicându-se în timpul liber în activitatea de scriere la comandă.
  2. Pasiunea pentru design virtual. La mare căutare pe întreg mapamondul, arhitecții, designerii și în general pasionații pentru ingineria desenului, câștigă foarte bine ca angajați, dar și ca experți individuali contractați pentru un proiect concret. Dacă te simți foarte bine printre schițe, unghiuri, proiecții și ești „la per tu” cu revit, AutoCad sau alte softuri din domeniu, atunci ai șanse reale să fii vânat de companii din țară sau din afară. Evident, e necesar să vrei să fi vânat, iar pe lângă aceasta, performanțele înalte în această direcție ar fi un must have.
  3. Online marketing. Tot mai multe companii, inclusiv autohtone, apelează la prestatori de servicii de marketing pe rețelele sociale, oferind bonusuri financiare care nu ar fi de neglijat. Pasiunea pentru promovarea unor produse sau servicii te-ar putea pricopsi cu un al doilea job dacă ești interesat de o atare perspectivă. Indiferent de forma în care poți alege să activezi, marketingul ca hobby este pe bune o pasiune cu un potențial pecuniar înalt.

Se înțelege că lista domeniilor care, practicate sub forma unui hobby, pot aduce un venit suplimentar oricărei persoane active este mult mai lungă. Așa că îți dorim curaj: dacă îți place să repari calculatoare sau laptopuri, nici nu știi cum vei deveni fondatorul propriului service laptop, dacă îți place să confecționezi lucruri de sine stătător, poate vei ajunge într-un târziu să-ți deschizi propriul magazin de handmade și tot așa. Folosirea timpului liber în sensul dezvoltării și perfecționării personale (și profesionale) ne va aduce, într-un final, satisfacție, fericire și bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here