FOTO 5 lucruri pe care nu le ştii despre Capibara, hrana preferată a şerpilor anaconda

Capibara este un animal blând, trăieşte în zonele cu vegetaţie abundentă din apropierea lacurilor şi este hrana preferată a şerpilor uriaşi precum anaconda, a caimanilor şi a jaguarilor.

Capibara

Vă prezentăm în continuare 5 lucruri pe care nu le ştiţi despre Capibara:

1. Capibara sunt porci de guinea giganţi

În picioare, Capibara are aproxiamtiv 0,45 metri înălţime şi o greutate de până la 70 de kilograme, fiind cele mai mari rozătoare din lume.

2. Sunt animale semi-acvatice

Forma picioarelor fac ca animalele capibara să fie bune înotătoare.

Native în America Centrală şi în nordul Americii de Sud, capibara petrec cea mai mare parte a timpului lenevind în apropierea lacurilor, iazurilor şi râurilor şi mănâncă până la 3 kilograme de iarbă sau plante acvatice pe zi.

Datorită ochilor şi nărilor care sunt situate în partea superioară a capului, aceştia pot să îşi ţină mare parte din corp sub apă, precum hipopotamii. De asemenea, aceste animale se pot scufunda complet timp de până la 5 minute, permiţându-le să se ascundă de animalele de pradă.

3. Dinţii lor nu se opresc din creştere

Capibara au doi dinţi din faţă lungi şi la fel ca la alte rozătoare, aceştia pot fi folosiţi pentru a mesteca produse tari precum scoarţa.

4. Sunt folosite drept animale de companie

Capibara sunt animale sălbatice care nu sunt obişnuite să trăiască în case, însă acest lucru nu i-a oprit pe oameni să folosească aceste animale drept animale de companie.

Aceste creaturi necesită un spaţiu foarte mare în aer liber pentru păşunat, dar şi un loc cu apă pentru înot, iar hrănirea acestora poate fi costisitoare.

5. Sunt folosite de alte animale drept “mijloc de transport”

Păsări, maimuţe, iepuri şi chiar şi alte capibara au fost fotografiate stând şi lenevind deasupra acestor rozătoare mari.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here