Află ce este un trabuc, cum se produce, cum se păstrează şi cum se fumează

Trabucul este un pachet rulat de foi de tutun, fermentate şi bine uscate. Tutunul pentru trabucuri este cultivat în cantităţi semnificative mai ales în Brazilia, Camerun, Cuba, Republica Dominicană şi Nicaragua.

Rularea TrabucurilorCum se produc trabucurile

La fel ca la vinurile rafinate, fabricarea trabucurilor trebuie făcută cu aceeaşi artă, foile de tutun având nevoie de o anumită calitate şi maturare pentru a avea savoarea necesară, tocmai de aceea cultivarea tutunului cere experienţă şi dedicare personală.

1. După recoltarea frunzelor, acestea se leagă în funcţie de dimensiuni şi se ţin la uscat până la 6 săptămâni;
2. Tutunul trebuie lăsat la fermentat pentru ca fumul să aibă un gust şi o aromă deosebită. Totodată prin fermentare sunt eliminaţi diverşi produşi chimici nocivi;
3. Trabucurile sunt compuse din înveliş, întăritură şi umplutură;
4. După pregătirea acestor componente se crează reţetele formate din amestecarea diverselor tipuri de tutun, acestea având un amestec de 2 până la 4 tipuri de tutun;
5. După rularea trabucurilor, acestea se depozitează între 3 şi 4 săptămâni în spaţii cu temperaturi şi umiditate controlată, unde tutunul îşi definitivează aroma şi echilibrează amestecul de tutun;
6. Produsul este ambalat şi trimis către vânzare.

Cum se păstrează şi cum se fumează un trabuc

1. Trabucurile trebuie să stea într-o umiditate care trebuie să fie în jurul a 70% şi o temperatura în jurul a 22 de grade;
2. Aprinderea unui trabuc se face cu un chibrit lung sau cu brichete cu flacără torch;
3. Trabucul trebuie atins cu flacără printr-o mişcare circulară, pregătind astfel trabucul pentru o aprindere uniformă;
4. Se apropie flacăra de trabuc, iar în acelaşi timp trabucul trebuie învârtit, în timp ce se trage scurt câte un fum din trabuc;
5. După aprinderea trabucului, trebuie trase câte 1-2 fumuri pe minut. Dacă doza este mărită, fumul se încălzeşte şi devine iute şi amar;
6. Scrumul se lasă cât mai mult timp pe trabuc;
7. Trabucul nu se roteşte în scrumieră pentru a scutura scrumul ci pur şi simplu trebuie “rupt”;
8. Un trabuc nu se stinge niciodată prin strivire. Acesta va fi lăsat în scrumieră pentru a se stinge singur.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here