FOTO 5 lucruri pe care nu le cunoşti despre pasărea Kiwi, o specie pe cale de dispariţie

Pasărea Kiwi (apteryx australis) este o pasăre cu un cioc lung şi subţire, penaj cenuşiu, cu aripile atrofiate şi lipsită de claviculă. Această specie este pe cale de dispariţie şi este localizată în Noua Zeelandă.

Pasarea Kiwi

Iată în continuare 5 lucruri pe care nu le cunoşti despre pasărea Kiwi:

1. Mamele Kiwi sunt cu adevărat super eroine

Femelele Kiwi poartă în pântec cele mai mari ouă în comparaţie cu mărimea corpului lor, faţă de orice altă pasăre din lume. Un ou Kiwi ocupă aproximativ 20% din corpul păsării de sex feminin. Pentru a putea face comparaţia, un copil (uman) ocupă numai 5% din corpul mamei. Mărimea oului face ca gălbenuşul oului să fie mult mai mult faţă de un ou normal, iar copilul Kiwi va ieşi cu pene, sănătos şi pregătit de drumul către independenţă.

2. Păsările Kiwi nu zboară

Păsările Kiwi au nişte aripi foarte mici, aproape că nu pot fi văzute, nu au coadă şi nu pot zbura. De asemenea acestea au oasele foarte grele şi spre deosebire de alte păsări, au măduvă osoasă, o trăsătură regăsită de regulă la mamifere.

3. Sunt păsări puternice

Deşi nu pot zbura, păsările Kiwi nu sunt timide. Îşi apără teritoriul şi au gheare ascuţite care pot face destul de multe daune. Ele te pot ataca, iar apoi vor fugi.

4. Păsările Kiwi au o memorie excelentă

Păsările Kiwi au amintiri excelente, îşi pot aminti incidentele neplăcute timp de cel puţin cinci ani.

5. Pasărea Kiwi este edemica în Noua Zeelandă

Unul din motivele principale pentru care pasărea Kiwi nu migrează către alte teritorii este faptul că nu poate zbura.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here